Ki is vagyok én?

Ismerd meg életutam és szemléletmódom

Szeretném, ha tudnád, én is éltem erős megfelelési kényszerben, kerestem önmagam, és hogy hogyan lehetnék az a boldog, elégedett Nő, akivé valóban válni szeretnék.

Voltam érzelmi válságban, álltam majdnem válás szélén, voltak nehéz anyagi időszakok, amikor a gyomrom egyben volt és igen, közben jöttek megvilágosodások, majd az újabb megvilágosodások…

Most már elmondhatom magamról, hogy szeretem azt, aki vagyok. Szeretem azt a vállalkozó Nőt, anyát, társat, akivé váltam.

Nem mondom, hogy csupa fáklyás menet az életem minden perce, mert nem. De megtaláltam azt a mindennapos boldog életet a családommal és az üzleti életemben, amire vágytam. Vezetem a stúdiómat, coacholok, tréningeket tartok, azaz szerelemmel játszok, vagyis dolgozok.

Én is ott kezdtem, ahol a legtöbben

Nulla önbecsüléssel, egy halom korlátozó paradigmával, erős megfelelési kényszerrel és fogalmam sem volt a valós értékeimről. Mindig is úgy éreztem, hogy más nők sokkal boldogabban és harmonikusabban élik meg önmagukat, a nőiségüket, meg úgy az egész világot, az életet. A szomszéd nője mindig zöldebb volt számomra. Én meg a kis szürke kisegér. Pedig kaptam pozitív visszajelzéseket. De egyszerűen nem hallottam meg azokat…

Mint mindenki másnak, az élet nekem is dobott épp elég pofont, de mindig felálltam és újra kezdtem. Tanultam, képeztem magam, majd egy idő után ezt a rengeteg tudást és gyakorlati tapasztalatot tovább adtam…

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor azt már tudja, mit nem akar csinálni.

De azt, hogy mit Igen, annak válasza sokszor nehezen születik meg.

Mintákkal növünk fel, és azokban van számunkra negatív és pozitív egyaránt. Nekem pl. Anyukám nagyon szép Nő volt, mindig adott magára. De úgy, ahogy az másoknak megfelelt, nem pedig magának. Nagyon sok jót tanultam tőle, de volt, amire nem vágytam az életéből. Én nem akartam értéktelennek érezni magam, úgy akartam élni az életemet, ahogyan én szeretem.

Úgy akartam élni, úgy akartam szeretni, olyan munkát akartam választani, olyan Emberekkel akartam dolgozni, hogy megfelelési kényszer nélkül, őszintén, minimális maximalizmussal, minden nap adva és ölelve tehessem azt.

Elkezdtem hát keresni a Nőt magamban, akivé válni szerettem volna.
Ekkor voltam 25 éves.

Megtanulta a kislány, hogy NŐvé érni nem is olyan egyszerű…

Szinte egyszerre lettem felnőtt, édesanya, társ és vállalkozó. A főiskola utáni egy-két évben minden fontos lépésemet kipipáltam igen gyorsan. NŐvé válnom azonban tovább tartott. Volt vele dolgom. NŐnek nem elég születni, azt megélni is tudni kell. Egyszerűen, szerethetően, csábosan, folyamatosan fent tartva a „jól érzem magam a bőrömben” érzést itt belül a lelkünkben, szívünkben.

Eleinte én is – hibásan – kívülről indítottam az építkezést

Azt hittem, hogy ha megtanulom kívülről tip-top „összerakni” magamat, a megjelenésemet, az elég lesz a Nővé váláshoz. Azt gondoltam, hogyha megtanulom, melyik ruha és melyik szín mivel, hogyan illik össze, akkor a stílusos megjelenés majd magabiztossá tesz. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Minden esetre így lettem stylist, és megnyitottam saját stúdiómat, melyet azóta is sikerrel viszek.

Minden megváltozott Monacói utamon…

Azért, hogy többet tudjak az öltözködésről, elutaztam az elegancia, a finom illatok mennyországába, Monacóba. Ahol szabályosan arcon csapott a felismerés, hogy még hova lehet fejlődni. Érzékelhettem, megtapasztalhattam, megtanulhattam milyen egyszerű dolog stílusban kifejezni és megélni a Nőt.

Tátott szájjal bámultam, ahogy az utcán minden Nő mennyire stílusos és gyönyörű. De nem (feltétlen) az arcuknak vagy alakjuknak köszönhetően. Hanem a kisugárzásuk miatt! Szabályosan duzzadtak az önbizalomtól. Elég volt csak rájuk nézni. Mindezt úgy, hogy „semmi extra” nem volt rajtuk. Én kis biciklis nadrágomban, pólómban, az előttem ellibbenő NŐK meg kisfeketében, egy szál szandálban, könnyedén, természetesen viselve magukat. Gyökeret eresztve, nyálcsorgatva bámultam őket. „Ilyen nincs!” – gondoltam magamban – „Hogy a “semmit” ilyen szenzációs módon viselni?!”

Sosem felejtem el ezt a pillanatot. Bevésődött, és ott, abban a pillanatban tudtam, hogy ez az egész valami kell nekem. Meg akarom tanulni, mi az, hogy Nőnek lenni, stílusosnak lenni, aminek a lényege a minimál, és ha már nálam van a tudás, akkor azt másoknak is tovább adni, hogy ha éppen ilyen bénának érzik magukat, mint akkor én, akkor erőt, támaszt, inspirációt nyújtsak nekik.

Ott egyből tudtam, mi az életem következő feladata: ezt az egyszerű, letisztult, hétköznapi eleganciát tovább adni másoknak is. Azt akartam, hogy ne legyen több frusztrált Nő, akik értékesek, gyönyörűek, csak ők ezt nem látják magukról!

Elkezdtem megszállottan kutatni a stílus és elegancia fortélyait

Évekig tanultam Olaszországban, a divat fellegvárában. Több ezer óra gyakorlati tudást szereztem itt a napi munkám során. Nem egyszer volt, hogy 10 perc alatt kellett 40-50 kombinációt kreálnom.

Bár korábban is volt, hogy anyagiak miatt rá voltam kényszerítve, hogy csupán néhány ruhadarabból alkossak stílusos megjelenést magamnak, itt ezt tökéletesre fejleszthettem.

Azóta is a „kevésből jót csinálni” elv elkötelezett híve vagyok, sőt, valósággal a véremmé, védjegyemmé vált.

És aztán rájöttem, hogy ez mind nem elég, ha boldog, valódi magabiztosságtól sugárzó Nőket szeretnék viszontlátni…

Nem elég ahhoz, hogy azt érezd: „köszönöm, jól érzem magam a bőrömben”, mint NŐ. Ahhoz először a Magadba vetett hitet, az önbizalmadat is szükséges megerősítenem. A boldog és harmonikus élet eléréséhez pedig egy sor dologra oda kell figyelnünk. Ha ezt nem tesszük meg, akkor hamar belefásulhatunk a saját életünkbe. Rendkívül fontos a belső-külső egyensúly, az életünk 4 alappillére, amik között lavírozunk az életünk során, mint , mint Társ, mint Család, mint az Üzleti életünk. Ha az egyik borul, inog a többi is.

Így aztán, hogy valóban el tudjam érni ügyfeleimmel ezeket a célokat, elkezdtem brief  (megoldásközpontú) choachingot tanulni, hogy keretet adjak a közös munkáknak, hogy kontrollálni tudjam az eredményedet és, hogy a közös tréning alkalmakon feltett Feléd intézett kérdéseim megoldás központúak legyenek.

Közben pedig elkezdtem kombinálni az öltöztetést a coach képzésen tanultakkal, aminek köszönhetően egy teljesen sajátos módszert dolgoztam ki, melynek keretében a stílusos külső formálás mellett megjelenik egy nagyon erős belső önbizalom növekedés is. Így született meg az egyedi módszertanom, egy stílussal kapcsolatos tudnivalókat is magába foglaló, megoldásközpontú coaching program, mellyel garantáltan sehol máshol nem találkozhatsz, olyannyira egyedi.

A Stúdió mellett elkezdtem előadásokat, személyes tréningeket, 3 napos elvonulós mastermindot szervezni, hogy most már a tanult és a gyakorlatban szerzett tapasztalataimat is tovább adjam azoknak a mikro-és kisvállakozóknak, akik elkötelezettek az Ügyfeleik mellett, akik számára már egy magasabb szintű élményt kívánnak adni és a cégük profitját pedig növelni.

„Ne tökéletes akarj lenni! Elég, ha csak szerethető vagy!”

A szerethetőséged pedig nem a maximalizmusodon múlik. Ez felejtős.

A szerethetőséged ott áll vagy bukik, hogy mennyit adsz őszintén, tisztán, odafigyelve, ölelve Magadnak és másoknak.

Maga a szépség egy szakma, amit bármikor bárkiből lehet kreálni. De tiszta, jó Embert nem. Az tanulás, önképzés, befelé figyelés, némi egyensúly. A múltad eredménye az, aki ma vagy. A jövőd eredménye az, akivé holnap válni akarsz. Használjuk hozzá mindazt, amit már megtanultál, megéltél és a szerethető erőségeddé vált. És tesszük hozzá mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy még elégedettebb légy önmagaddal. Így dolgozom….bár sosem éreztem ezt munkának. Inkább egy baráti együttlétnek, amikor is én adom azt, amit én tudok: magabiztosság, magán és vállalkozói megélés, üzleti tudás, személyes varázs az életedhez, a munkádhoz kreatív megoldásokkal. A lényeg, hogy megtaláld újra a motivációdat, az egyensúlyodat, az önbizalmadat és a következő üzleti szintedre lépj, mint bátor Megvalósító. Ha változni akarsz, lépni, merni, akkor meg hajrá, én leszek a legnagyobb támogatód :) Ölellek nagyon!

Az alábbi módokon tudok Neked támogatást nyújtani:

Stílus és Önbizalom
Program

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Delfin-effektus
Vezetői Tréning

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Stílusos könyv
vállalkozó Nőknek

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor